maandag 20 januari 2014

Sprinkels Sandwich



Op Pinterest gingen een tijdje geleden heel wat Bento Lunchboxes rond. Kunstwerkjes in de lunchbox zou je kunnen zeggen. Bento is natuuuuuurlijk Japans. En in de Japanse lunchbox zit vaak rijst, vlees of vis en wat gestoomde groentjes aldus Wikipedia. Je kan een schattig katje maken zoals hier rechts. Of er zijn ook voorbeelden met een console voor je man- of vrouwlief. Eigenlijk ben je enkel beperkt door je eigen creativiteit of de grootte van je lunchdoos. Superschattig toch om 's middags deze brooddoos open te doen.  


Maar........ ondertussen in de echte wereld: ik zou begot niet weten hoe je er aan begint en hoeveel tijd je er mee bezig bent. 's Morgens in de ochtenddrukte  zie ik het mezelf absoluut niet doen. En hoe 'verlept' komt het schattige katje er wel niet uit de dag nadat je er gisterenavond suf aan gewerkt hebt? Dus ging ik voor een minder ambitieus project nl dit hier, de Pippi Langkous Boterham (Duitse site):

Wat heb je nodig?

  • boterhammen
  • uitsteekvormpjes (hartjes, kerstboom, etc)
  • confituur (of choco)
  • sprinklers voor ijsjes of cupcakes

Allereerst snij je de boterham in 2. Je snijdt al dan niet de korstjes van de boterhammen.  Aan één kant prik je met het uitsteekvormpje het wit eruit (en eet het optioneel op). De andere kant bespeer je met confituur. Plooi de boterham toe. Besprinkel met sprinklers en veeg wat niet in het uitgestoken vormpje past, weg.
Voila, klaar!!
Het resultaat was visueel gezien best goed. De kindjes aten EINDELIJK iets anders dan choco en kaas. Ze vonden het ook erg mooi. Ikzelf was niet zo zot van de knapperigheid van de sprinklers maar iedereen zijn goesting natuurlijk. 
100% haalbaar!!!
Op naar een ambitieuzer Bento project!!












Geen opmerkingen:

Een reactie posten